Împreună cu display-urile, bateriile de iPhone sunt cu siguranță cele mai frecvent înlocuite componente. Acest lucru nu este de mirare. Display-urile se crapă, se sparg, iar bateriile pur și simplu se uzează. Nu contează cât de bine și-a îngrijit proprietarul iPhone-ul – bateria este o componentă care se va defecta întotdeauna în timp. Veți observa acest lucru printr-o descărcare mai rapidă și în general, o durată de viață mai mică a bateriei.

Înlocuirea bateriei la un iPhone Xs sau mai nou? Aveți grijă la acest lucru.

Dacă aveți de gând să înlocuiți bateria unui iPhone Xs sau unuia dintre modelele mai noi, nu trebuie să uitați cu siguranță de BMS – sistemul de gestionare a bateriei. Această componentă se ocupă de programarea corectă a bateriei și de asocierea acesteia cu placa de bază. Dacă nu deconectați acest cip de la vechea baterie și nu îl instalați pe cea nouă atunci când o înlocuiți, există șanse de aproape 100% să primiți un mesaj de service pe dispozitiv. Totuși, pe lângă acest lucru, veți pierde și funcția „Battery Health”, care vă permite să verificați în permanență starea bateriei și capacitatea maximă a acesteia. Vă vom sfătui cum să evitați această problemă și cum să instalați BMS pe o baterie nouă.

Cum să schimbați bateria de pe iPhone

  1. Înainte de toate, trebuie să desfaceți dispozitivul. Acest lucru înseamnă deconectarea ecranului și apoi scoaterea bateriei.
  2. Atunci când bateria este deconectată, BMS trebuie să fie deconectat de la baterie. Cu toate acestea, trebuie să îndepărtați mai întâi banda izolatoare și, de asemenea, capacul de protecție.
  3. Apoi puteți folosi forcepsul pentru a separa BMS. Aveți grijă când manipulați bateria – cablul flexibil poate fi deteriorat cu ușurință.
  4. Atunci când BMS este deconectat, îl puteți atașa la o nouă baterie. Veți avea nevoie de un pistol de lipit special pentru acest lucru. La asamblare, aveți grijă să atașați în mod corect BMS și să nu confundați anodul cu catodul.
  5. Apoi fixați BMS cu bandă izolatoare sau cu un capac de protecție.
  6. Bateria trebuie să fie activată cu dispozitivul corespunzător. Puteți testa apoi funcționalitatea acesteia, iar mesajul nu ar trebui să mai apară. În acest caz, montați la loc dispozitivul în starea sa inițială.

Fixbaterie premium pentru Apple iPhone

Dacă sunteți în căutarea unei baterii noi pentru Apple iPhone, Fix-Shop.ro oferă baterii noi pentru Apple iPhone sub marca proprie FixPremium. Aceste baterii au aceeași calitate și capacitate ca și bateriile originale Apple, dar marele lor avantaj este un preț mai mic și mai accesibil.